• Home
  • Antikmässan
  • Om antikmässan

OM ÅRETS MÄSSA

Nästa års mässa uppvisar ett starkare startfält än någonsin och den 20 till 22 mars 2020 kommer den lilla byn Brösarp på Österlen med 700 invånare åter att invaderas av tusentals antikintresserade från när och fjärran som vandrar byn runt för att besöka de olika mässlokalerna.
Värdebeständiga föremål lockar allt fler

Det allt större intresset från såväl utställare som kunder inför Antikmässan i Brösarp kan tolkas som att genuina antikviteter framstår som alltmer lockande. Den ekonomiska krisen verkar även ha haft en inverkan på slit och slängmentaliteten. Konsumtionen har riktats mer mot värdebeständiga föremål, dvs. konsumtionen blir också en placering. Den antikintresserade köper dock inte föremål i första hand i detta syfte, men det finns en trygghet i att veta de föremål som förgyller hemmet har ett beständigt eller ökande värde.

Mässan är inte bara ett tillfälle till inköp, utan lika mycket ett unikt tillfälle att lära sig något om antikviteter. Utställarna besitter stor kunskap och står gärna till tjänst med information om sina objekt. Vill man ha egna föremål värderade går det bra att ta dem med till mässan. Ett foto på något ärvt eller förvärvat är ofta tillräckligt för ett första utlåtande. Det är också ett bra tillfälle om man vill sälja. Utställarna behöver ständigt ”nya” objekt. Framförallt är mässan ett evenemang man inte bör missa.
I år kommer Antikrundans silver och smyckesexpert Jan Ribbhagen att värdera publikens medhavda föremål. Missa inte detta tillfälle att upptäcka att ni har en ”Riktig Ryyysare”! Från Antikrundan deltar även Claes Moser, konstexpert, som utställare och värderare på mässan.
På mässan kommer som vanligt konservatorer och hantverkare att visa olika tekniker för konservering av möbler, papper, textilier och måleri samt tapetsering, dekormåleri, förgyllning och bildhuggeri.

 

Välkomna till den tjugosjätte Antikmässan i Brösarp
Antikhändelsen nummer ett i Sverige!